Alles-in-1 op de zaak

Als ondernemer is een alles-in-1 pakket gunstiger om aan te schaffen. Bij vrijwel iedere provider kleven er meerdere voordelen aan het pakket. Daarnaast zijn er een aantal verschillen met het alles-in-1 pakket voor consumenten.

Het zakelijke internet abonnement scheelt niet in snelheid, maar bevat meerdere uitgebreide functies die inzetbaar zijn als ondernemer. Denk daarbij aan PIN betalingen, vaste IP-adressen of alarmfuncties. Voor ondernemers die ’s nachts actief zijn is er zelfs een speciaal pakket beschikbaar gesteld. Met dit pakket kunnen zij 24 uur per dag contact opnemen met een helpdesk. Het alles-in-1 pakket voor ondernemers staat ook bekend om een hogere up-time dan het consumentenpakket.

Functies bij een zakelijk alles-in-1

Als ondernemer moet je echter wel rekening houden met je wensen. Zo is er geen verschil in snelheid (up- en download) en is het pakket nog steeds vergelijkbaar met een consumentenpakket. Het in beheer hebben van domeinnamen en een groot aantal e-mailadressen hoeft ook geen rol te spelen bij de keuze tussen een alles-in-1 pakket voor consumenten en ondernemers.
Elke provider biedt zijn eigen ondernemerspakket aan, waardoor er verwarring kan ontstaan. Er zijn een aantal providers die standaard TV en radio meeleveren bij ondernemerspakketten. Echter zijn er ook providers die standaard alleen maar internet en telefoon meeleveren. Als ondernemer moet je rekening houden met de aansluitkosten, deze zijn bij provider verschillend en lopen flink uiteen.

Zakelijk alles-in-1 abonnement op particulier adres

Ben je ondernemer en wil je een zakelijk alles-in-1 pakket aanschaffen, dan kan je dit ook op je huisadres doen. Het is dan wel nodig om een kantoor aan huis te hebben. Op deze manier kan je besparen op je internet en telefoniekosten, aangezien deze worden afgeschreven van je onderneming. Steeds meer ondernemers kiezen voor deze optie omdat het goedkoper is voor de onderneming en als particulier.

Alles-in-1 zakelijk vergelijken

Het vergelijken van zakelijke alles-in-1 pakketten kan lastig zijn. Sommige ondernemers zijn geneigd om over te stappen naar de goedkoopste aanbieder. Dit is vaak niet de verstandigste keuze. Echter is het MKB zich bewust dat het verstandig is om vrijwel ieder jaar te switchen. Providers bieden namelijk ieder jaar aanbiedingen aan voor nieuwe klanten. Hierdoor ontvangen de ondernemers pakkende kortingen en switchen ze vervolgens naar de provider met de volgende aanbieding. Wij raden iedere ondernemer aan om na elke abonnementsperiode te kijken naar aanbiedingen van andere providers, deze zijn afhankelijk van de onderneming en het aantal werknemers.

Voor ondernemers neemt een alles-in-1 pakket meerdere voordelen met zich mee. Dit heeft onder andere te maken met het centrale aanspreekpunt. In het verleden had een ondernemer meerdere providers, waardoor het lastig kon zijn om problemen te verhelpen. Inmiddels is het gemakkelijk om contact op te nemen met je provider, mede omdat je er maar één hebt. Hierdoor zijn de kosten en de rekeningen overzichtelijk voor de boekhouding.