Telefonie

Bij een alles-in-1 pakket zit standaard een telefoonabonnement. Toch kiezen steeds meer consumenten voor een alles-in-1 pakket zonder telefonie. De huistelefoon verdwijnt namelijk massaal uit huishoudens. Dit is mede te danken aan de komst van de mobiele telefoon.

In de afgelopen twee decennia hebben steeds meer consumenten gekozen voor enkel de mobiele telefoon. Deze telefoon heb je immers altijd bij, ook wanneer je thuis bent. Toch zijn er consumenten die zich hechten aan het hebben en gebruiken van een huistelefoon. Daarnaast kan het gemakkelijk zijn voor afspraken en een kantoor aan huis. Vandaar dat onder ondernemers dit alles-in-1 pakket nog steeds immens populair is.

Alles-in-1 met telefonie

Wanneer je kiest voor een pakket inclusief huistelefonie zullen de kosten niet de pan uitrijzen. De kosten nemen namelijk maar nihil toe, waardoor het voor een grote groep consumenten toch nog een pré blijft om alsnog een huistelefoon aan te schaffen. De providers spelen met het alles-in-1 pakket dus goed in op de wensen van de consument door niet al teveel te vragen voor een pakket inclusief telefonie.

De kosten van het pakket zijn afhankelijk van de provider die de consument kiest. De eerste twee jaar zijn voor nieuwe klanten vaak goedkoper, waardoor de huistelefoon vaak gratis kan worden meegeleverd. Bij de aanschaf van een nieuw pakket krijgen consumenten bijvoorbeeld een gratis kastje voor de digitale televisie en een tweetal draadloze huistelefoons. Natuurlijk is dit afhankelijk per provider. Wanneer je vervolgens wilt switchen van provider dien je goed op te letten op geschikte producten. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de huistelefoons en het kastje voor de digitale televisie niet geschikt zijn voor een andere provider. In dat geval kan het zijn dat je deze gratis krijgt meegeleverd, maar het kan ook zijn dat je deze zelf dient aan te schaffen. Zo is het mogelijk dat overstappen na twee jaar niet gunstiger is dan bij de huidige provider blijven.