Internet

Bij een alles-en-1 pakket is het relevant om internetabonnementen te vergelijken. Er zijn een hoop mogelijke providers, waardoor het een lastige zoektocht kan zijn voor de consument om de bijpassende aanbieder daadwerkelijk te vinden. Daarnaast is het ook lastig om het soort internet dat bij jouw gedrag past te identificeren. Momenteel zijn er diverse soorten internet waaruit consumenten kunnen kiezen.

Alles-in-1 internet

De meeste aanbieders hebben een aantrekkelijk alles-in-1 abonnement, waar ook internet bij zit. Dit abonnement is goedkoper dan de aanschaf van losse pakketten. Echter moet je wel in één keer identificeren wat je gedrag is voor zowel telefonie, TV en internet. Bij het kiezen van een bijpassend internet abonnement dien je een aantal factoren te overwegen.

Aanbieders bieden momenteel diverse verbindingen aan waaronder ADSL, VDSL, kabel en glasvezel. Wat past bij jouw gedrag? ADSL en kabel zijn relatief langzaam vergeleken met glasvezel. Echter is glasvezel nog niet bij elke gemeente en wijk beschikbaar. Het is daarom relevant om dit eerst te identificeren. Het kan ook zijn dat sommige aanbieders wel glasvezel kunnen leveren bij jouw huis, maar een hoop providers ook niet. Glasvezel is vrijwel een must wanneer het aankomt op de toekomst. Data wordt steeds groter, waardoor het ook sneller verplaatst dient te worden. Glasvezel is aanzienlijk sneller dan alle andere mogelijkheden, maar ook duurder. Wanneer je kiest voor glasvezel zal bufferen verleden tijd zijn, aangezien de internetsnelheid niet valt te overtreffen.

Ben je een kleine internetverbruiker en gebruik je het internet enkel voor het opzoeken van informatie of voor je werk? In dat geval zal een internetverbinding met ADSL of kabel voldoende zijn. Het wordt pas echt interessant om glasvezel te nemen wanneer je zeer actief bent op het internet of veel download. De kwaliteit van bijvoorbeeld Netflix zal ook toenemen wanneer je glasvezel kiest. Veel gebruikers ervaren dit als een must, omdat je hierdoor ten alle tijden HD je series en films kunt kijken on-demand.

Andere pakketten met internet

Bij een alles-in-1 pakket krijg je ook uitzending gemist op je televisie. Dit gaat niet via de TV, maar ook via je internetverbinding. Wanneer je glasvezel kiest kan je deze programma’s altijd in 1080P HD kwaliteit kijken. Met een ADSL of kabelverbinding kan dit lastig zijn en zal de kwaliteit lager zijn. Mocht je veel programma’s terugkijken is de glasvezel verbinding voor jouw gedrag ideaal.