Internet & TV

Het kiezen van een internet met televisie abonnement kan lastig zijn, het gaat namelijk om twee verschillende onderwerpen die toch met elkaar in verband staan. In Nederland heb je diverse telecomproviders die zowel internet als digitale TV aanbieden, vaak doen zij dit in een alles-in-1 pakket. Dit is een goedkoper pakket voor de consument, maar het lastiger om je wensen te identificeren. Op deze pagina helpen we bij het maken van een keuze.

Waarom internet en tv samen?

Een combinatie van deze twee diensten is altijd goedkoper dan de aanschaf van twee losse diensten. Daarnaast is het in gebruik eenvoudiger. Mocht er namelijk iets misgaan met een van de diensten, dan is er één centraal aanspreekpunt en dus een helpdesk voor al je (mogelijke) problemen of hinder. Daarnaast ontvang je maar 1 rekening, wat handiger is voor de administratie en het kostenoverzicht.

Door de komst van on-demand televisie is er veel veranderd binnen de TV branche. Het wordt steeds gewoner om programma’s terug te kijken op de televisie. De meeste consumenten denken dat dit dan geregeld wordt via hun televisie abonnement. Echter worden de series en films gestreamed via de internetverbinding. Mocht je een actieve terugkijker zijn, dan kan het gunstig zijn om deze pakketten samen aan te schaffen. Een televisie pakket in combinatie met een glasvezel internetabonnement zal in dit geval de beste keuze zijn. Glasvezel is aanzienlijk sneller dan kabel en ADSL, wat zal resulteren in het kijken van series en films in HD. Daarnaast is het mogelijk om binnen luttele minuten een film te downloaden. Houdt er wel rekening mee dat glasvezel niet in elke stad, dorp of wijk beschikbaar is. Het is daarom verstandig om vooraf contact op te nemen met je gewenste aanbieder.

Geen telefoonabonnement: alleen TV en internet

Daarnaast verkiezen steeds meer consumenten om enkel een TV en internet abonnement aan te schaffen. Minder mensen maken gebruik van een huistelefoon. Je stuurt toch gemakkelijker een bericht via je smartphone of laptop? Door het gebruik van een huistelefoon te elimineren bespaar je daarnaast ook nog eens kosten in je alles-in-1 pakket. Dit zorgt ervoor dat het alles-in-1 TV en internet abonnement steeds populairder wordt onder Nederlandse consumenten. Doordat hierdoor kosten kunnen worden gedrukt kiezen de meeste consumenten, wanneer mogelijk, ook direct voor glasvezel. Dit komt mede doordat het kostenverschil tussen kabel en glasvezel kleiner wordt en het nu gaat om een kleine extra bijdrage per maand.

Smart-TV

Ben je in het bezit van een Smart-TV, dan is het goed om rekening te houden met de mogelijkheden die er zijn. Echter is er wel extra dataverkeer nodig voor deze mogelijkheden, waardoor glasvezel ook een must is voor je abonnement.